Posle mnogo godina od kada je na ovim prostorima počela ugradnja autogasa serviseri su stekli ogromno iskustvo u ovom poslu tako da je teško opredeliti se za pravi servis kojem ćemo ukazati poverenje po osnovu strlučnosti.

Šta je presudno kad donosim odluku o tome gde ćemo ugraditi autogas?

  1. Nažalost – nesposobnost da prepoznate majstora koji bi vas preveslao žednog preko vode.
  2. Nažalost – nepoznavanje mnogobrojnih sistema autogasa na našem tržištu pa se oslanjamo na sposobnost majstora da nas zavede.
  3. Nažalost – što smo finansijski slabo društvo pa nam ušteda od par Evra ili par desetina Evra deluje jako primamljivo, Zaboravili smo na ono da nismo dovoljno bogati da kupujemo jeftine stvari.
  4. Nažalost – postali smo tržište za nastup prevarantskih stranih firmi koje nas tretiraju kao ogledne kuniće za testiranje njihovih projekata. Sve ovo nas je dovelo do toga da smo potpuno izgubili poverenje u alternativna goriva

Moj kolega svojevremeno je rekao “Nešo, mi više i ne zatvaramo vrata na kolima, samo jedan izađe a drugi uđe, toliko je jeftina vožnja da i ne gasimo motor” Taj moj kolega je na vozilu imao Italijanski uređaj Landirenzo.

S druge strane, jedan moj drugi kolega je rekao: “Ja radim AC Stag, to ti je kao Golf dvojka, radi”

Jedan je pominjao ekonomski doživljaj sa uštedom a drugi je pominjao Golfa dvojku koji, eto, radi,

Šta je Golf dvojka?

HVALA ITALIJANIMA ŠTO SU NAM IZMISLILI OVAJ PLIN!

Uporedo sa italijanski uređajima pojavili su se i mnogi drugi9

E sad imamo uvid u to šta je kopija. Zašto neka slika poznatog slikara vredi i po nekoliko miliona Evra, a kopija, koja uzgred možda i bolje izgleda, ne vredi ni bajatog đevreka.

U čemu je prednost uređaja Landirenzo, Zavoli, BRC, Lovato i sl. u odnosu na AC, Oscar, Fobos, Bardolini i drugi.

Hajde da pitamo komšije.

Komšija koji ima ugrađen Landirenzo (ili neki drugi italijanski uređaj) ime problem što na svakih pet godina mora da radi reatest.

Komšija koji ima ugrađen neki Poljski, Bugarski, Turski… uređaj ima problem što mu je majstor loš jer ne zna da napravi pitu od govana.

U čemu je prednost ostalih uređaja u odnosu na italijanske

Hajde da pitamo servisere TNG

Kad ugradim italijanski uređaj mnogo manje zaradim zato što je uređaj skuplji od alternativnih (poljskih, bugarskih, turski) ali mi mušterija ne dolazi svaki dan na vrata da se žali na razne probleme. Sedne u kola i vidimo se za pet godina na reatestu

Kad ugradim neki alternativni uređaj (poljskih, bugarskih, turski) imam osećaj da me čeka krevet na nervnom odeljenu, jednostavno ne mogu da ostanem živ od reklamacija.

Trenutno najgori uređaj, ujedno i najjeftiniji i najpopularniji je AC Go Fast.

Bio sam siguran da niko nikad neće napraviti ništa gore od jeftinog uređaja AC Stag200, a zatim se pojavio novi Stag 200 pod nazivom Go Fast. Ugradio sam nekoliko ovih sistema i sramota me je zbog toga, ali tešim se time da nisam znao koliko je ovo đubre.

Postoje i drugi značajni faktori, nažalost cena je najpresudnija i ujedno mač sa bezbroj oštrica, ali

Šta mušterija treba da očekuje i dali je ovo majstor kome treba da ukažu poverenje?

Dobro razmislite i raspitajte se pre nego što nekom ukažete poverenje.